Alla inlägg under december 2008

Av Catta - 16 december 2008 15:57



Älskling kom hem med ett stort paket igår,som han fått i Julklapp från sitt jobb.

Riktigt fina,och bra mycket roligare än en handduk eller chokladask..


Det är 6 st ölglas som Ulrica Hydman-Vallien har designat.

Det är olika motiv o text på varje glas.

* My Love

* You & Me

* Happiness

* Dear

* For You

* True Love


Tack så mycket S&S




Av Catta - 16 december 2008 12:16


Jag har tänkt lite,och kom på att jag kan ju underlätta lite för dig genom att tala om hur jag vill ha det med klapparna i år.


När du smyger in med alla paket natten före Julafton så försök att inte väsnas,för jag är inne i en "sova dåligt period". Ta gärna av dig kängorna vid ytterdörren eftersom det kommer att vara så nystädat och fint då.


Våra klappar kan du lägga under granen,ja alltså den du har med dig o pyntar o klär så fin.( Var försiktig bara när du måste flytta högtalare o sånt) . Många olika papper vill vi ha på våra klappar.

Å ett paket lägger du vid sonens sängbord.Där behöver du inte smyga för jag lovar att sover han så kan du dansa marengo på hans kudde utan att han vaknar.


Pengarna jag önskar till kläder o frissabesök kan du väl sätta in direkt på mitt konto för det känns bekvämast.Jag lägger en lapp med kontonr innanför dörren så du ser den.


Det står en stor skål med godis på vardagsrumsbordet.Var snäll och låt bli den för den ska vi mumsa på under tiden som vi öppnar alla paket. På tal om paketen igen,du ser väl till att du har en extra släde med dig så du får med allt ?


Jag hörde att du inte fick nån Tomtegröt förra Julen? Nu var det så här att jag ställde faktiskt ut en stor skål med varm god gröt till dig,att du sen inte hittade den kan väl inte jag rå för?? Jag har underlättat lite för dig denna Jul.Jag lägger en karta över Fagerstas Pizzerior tillsammans med lappen med mitt kontonummer,så kan du ju välja vilken du vill.Om du absolut ska ha gröt så har Coop färdig Tomtegröt på rulle för ca 10 spänn,å dom har bra öppettider-dock inte på natten..När jag tänker efter så har nog inte Pizzeriorna det heller..Hmmm..Ja,men ta med en matlåda då så du orkar pyssla klart allt.


Kära Tomten,jag tror jag fått med det viktigaste nu,så då fixar du det här,eller hur?


En sak till..Är du gullig och tar med soporna när du är klar?


Pusselipuss ;-)








Av Catta - 16 december 2008 07:48



Drömde att min minsta son skulle åka tåg härifrån Fagersta till Norberg (fast Norberg har väl inte ens en tågstation ? ),och jag var till nån biljettlucka nånstans och skulle köpa biljett. I luckan satt världens suraste kä**ing och slängde fram en biljett och sa-" Det blir 10.000 :-"

Jag frågade vänligt om hon inte sagt lite fel på priset,men hon bara snäste och sa att jag ändå hade fått 2000:- i rabatt.

Jag vet inte varför,men jag köpte biljetten ändå..


Denna dröm måste ju ha nåt att göra med att jag pratade med stora sonen häromdan,och han skulle in och höra biljettpriser o tider tills han kommer hem i mellandagarna :-). Han sa att dom brukar vara så sura och alltid ta det dyraste alternativet fast det finns andra mycket billigare resor.



Av Catta - 15 december 2008 12:27

Har varit ute en sväng på förmiddan.Först ner till Lasarettet och hämtade min dotters hund,så han inte behövde stå ensam där ute medans hon och Sixten var inne hos doktorn,stackars liten är hostig o förkyld.

Sen gick vi upp på stan,och jag handlade lite och nu funderar jag på vad jag ska hitta på idag..


Ska nog ta en liten svängom med dammsugarn,sen blir det nog en vända till ner på stan och handla nån slags middag till idag.


Vi beställde en julklapp till sonen igår och fick mail idag att den är på väg.Bra,då vet man att den kommer i tid. Kan ju inte skriva här vad det är för jag vet ju att han kollar Morsans blogg ibland. :-)


Ni får ha en trevlig Måndag !



Av Catta - 13 december 2008 09:03



Av Catta - 11 december 2008 09:36

Idag tror jag att jag ska göra ett pepparkakshus och några nejlikoapelsiner,bara för att det doftar så gott och så kanske julkänslan kommer..


Nu ska jag fortsätta städa :-)




Av Catta - 10 december 2008 07:04

Läste just i FP att "hemmahosalice" snart har premiär på sin webshop..Kul..Och idag är det premiär för "Diva Vintage" här i stan också. Alltid roligt med nyheter.


Idag ska jag nog härja runt lite här hemma o städa o greja. Kanske blir en tur ner på stan och handla ljus också..Tänk vad mycket ljus det måste gå åt varje år på Höst/Vinter..Sånt kan jag fundera på ibland :-)


Jag tänkte på det här med jul och allt som hör till. När barnen var små/mindre,så var det så mysigt att smyga upp natten före julafton  och tända vår fina gran och sen lägga paket vid deras sängar så dom hade på morgonen (och det var ju såklart Jultomten som la dit dom-ingen annan) .

Sen en viktig sak var ju tomtegröt till frukost och bredvid varje tallrik skulle det stå en choladtomte i fint glittrigt papper. :-)


Det som jag kan tycka är lite synd är att julen verkar bli mer och mer "hysterisk" för varje år, nästan som en tävling vem som spenderat mest pengar under julen ..




Av Catta - 9 december 2008 15:42

Jobbig dag i V-ås idag..Var där för att vittna,och sånt är ju aldrig kul.


Och sen håller dom ju "Arbogarättegången" där och det var konstigt att se alla dom inblandade + en massa folk från tv o radio. Man har ju följt det hemska hemifrån,men att se dom alla irl kändes märkligt och sorgligt :-(


Var ner o handlade när vi kom hem och jag blir inte klok på dessa människor som står och försöker sälja mobiltelefoner inne på Coop. Man går förbi om man inte är intresserad,eller hur? Men ändå,så nästan springer dom efter en och tjatar..Fan vad sur jag blir.Fattar dom inte när man säger att man inte är intresserad ??


Mötte även världens sötaste unge därnere,som har börjat låta som en katt,han låter liksom iiiiaaaooooo med pipig röst..Gulle.. 


Å nu är jag så jäkla trött så jag skulle kunna bädda ner mig för kvällen känns det som..


Ha en trevlig afton.



Ovido - Quiz & Flashcards